Pe tot globul, mai mult de un miliard de cești de cafea sunt consumate zilnic. Unii oameni beau cafea pentru o stimulare a energiei, în timp ce alții beau cafeaua doar pentru că are un gust bun. În timp ce cafeaua poate fi o substanță eficientă pentru furnizarea de energie, prea multă cafeină poate duce la unele efecte secundare severe și nedorite. Simptomele de cafeinism includ nervozitatea, tulburările de somn, durerile de cap, palpitațiile inimii, depresia și tremurul muscular.

Deci, cum ne trezim si ne concentrăm pe parcursul zilei fără cafea sau băuturi energizante cu cafeina? Răspunsul simplu se găsește în natură. Există multe substitute naturale și sigure ale cofeinei. Ceaiurile și suplimentele pe bază de plante pot oferi o stimulare eficientă a energiei, cu puține până la nici un efect secundar. Plantele de pe această listă au o varietate de alte utilizări medicinale.

Rădăcină de păpădie (Taraxacum Officinale)

Rădăcina de păpădie este o alternativă excelentă la cafea. Ceaiul este amar și vă va oferi un impuls sănătos pentru a vă începe ziua. Desi este deseori mentionata ca o buruiană comună, păpădia a fost folosita in medicina naturala timp de sute de ani. Papadia este utilizată în medicina tradițională chineză pentru a curăța ficatul și a scăpa de corpul de toxine.

Rădăcina păpădie conține constituenți valoroși, inclusiv acizii fenolici (polifenoli care acționează ca antioxidanți). De asemenea, conține mai multe minerale, cum ar fi potasiul și calciul. Papadia este, de asemenea, un excelent prebiotic, deoarece susține flora intestinală sănătoasă. Cei care suferă de diabetul de tip 2 pot găsi o păpădie utilă în echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Este un diuretic puternic și poate ameliora retenția de apă. Papadia poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum artrita, gută, acneea și constipația cronică.

Această plantă medicinale este disponibilă sub formă de ceai și capsule. Nu luați păpădie dacă aveți o reacție alergică puternică la plantele din familia asteraceae. Nu utilizați păpădia daă aveţi afecţiune de vezică biliară acută sau inflamație gastro-intestinală.

Trifoiul roșu (Trifolium Pratense)

Trifoiul roșu este o plantă perenă, care lucrează puțin, aparține familiei de mazăre (Fabaceae, cunoscută și sub denumirea de Leguminoase), care este nativ în Europa și crește abundent în multe părți ale Americii de Nord. Trifoiul a fost folosit în medicina tradiţională de secole chiar din Egiptul antic.

Este o excelentă plantă de purificare a sângelui, cu o afinitate pentru curățarea sistemului limfatic și stimularea ficatului. Datorită izoflavonelor (fitoestrogeni) care se găsesc în trifoi roșu, este benefică în ameliorarea simptomelor menopauzei. Trifoiul este plin de vitamine valoroase, minerale și oligoelemente.

Ghimbir (Zingiber Officinale)

Ghimbirul este un tonic circulator remarcabil, cu numeroase alte utilizări. Este o planta care este un diuretic, antioxidant, cardiotonic si puternic antiinflamator. Ideal pentru tratarea afecțiunilor digestive, ghimbirul mărește secreția de bilă și stimulează activitatea enzimelor digestive. Ghimbirul sa dovedit, de asemenea, a fi un util analgezic.

Studiile au arătat că poate trata durerea asociată cu migrene, crampe menstruale și leziuni articulare. Studiile recente au arătat, de asemenea, efecte potențiale antitumorale în ghimbir, iar planta poate provoca apoptoza (moartea celulelor țintă) în celulele canceroase. Dacă sunteți gravidă, consultați-vă medicul înainte de a lua ghimbir. Ghimbirul nu se administrează dacă sunt antecedente de ulcer peptic.

Ginseng (Panax Ginseng)

Ginsengul a fost folosit în medicina chineză pentru aproximativ 7.000 de ani. În China, se știe că este un stimulent valoros și se folosește ca o plantă tonică pentru sportivi. Ginseng este o planta adaptogenica, ceea ce inseamna ca ajuta organismul sa se adapteze, atat fizic cat si mental, cand se afla sub stres sau oboseala extrema. Este o planta puternica, de crestere a rezistentei, care este plina de antioxidanti. Ginseng susține sistemele nervoase și endocrine și, de asemenea, crește funcția imună. Este utilă în reducerea colesterolului LDL (colesterolul rău) și creșterea HDL (colesterol bun). Ginseng a fost folosit în mod obișnuit ca tonic pentru a susține funcția creierului și îmbătrânirea; acest lucru se datorează capacității ginsengului de a crește activitatea metabolică în creier. În timp ce această plantă este incredibil de utilă în furnizarea de energie, aveți grijă când consumați. Adulții tineri, sănătoși nu trebuie să ia ginseng mai mult de 6 săptămâni consecutiv. Nu consumați cofeină când luați ginseng.

Menta (Mentha Piperita)

Această planta aromatică, aromată, vă poate oferi o doză de viguroasă pentru a face acest lucru în timpul zilei. Chiar și mirosul de ulei de mentă poate crește nivelul de energie și crește focalizarea. Menta este cunoscută că are proprietăți antispastice, antimicrobiene și antiinflamatoare. Menta este populară în tratarea unei varietăți de afecțiuni digestive. De asemenea, sa dovedit a fi o terapie eficientă în tratarea sindromului intestinului iritabil. Cu capacitățile antiinflamatoare ale mentei, acesta poate fi un remediu practic de durere naturală.
Ceaiul de mentă este disponibil pe scară largă. Planta este de asemenea cumpărată ca tinctură sau capsulă. Puteți utiliza ulei esențial de mentă extern pentru a trata iritațiile minore ale pielii și mușchii răniți.

  • Calitate articol
5

Rezumat

În timp ce cafeaua poate fi o substanță eficientă pentru furnizarea de energie, prea multă cafeină poate duce la unele efecte secundare severe și nedorite. Simptomele de cafeinism includ nervozitatea, tulburările de somn, durerile de cap, palpitațiile inimii, depresia și tremurul muscular.

Sending
User Review
0 (0 votes)