Anevrismul ventricular

ANEVRISMUL VENTRICULAR - SIMPTOME, CAUZE, DIAGNOSTIC, TRATAMENT

1338
Anevrismul ventricular
Anevrismul ventricular

Anevrismele ventriculare sunt una dintre numeroasele complicații care pot apărea după un atac de cord. Cuvântul anevrism se referă la o bulă sau “buzunar” a peretelui sau a căptușelii unui vas care apare în mod obișnuit în vasele de sânge de la baza septului sau în interiorul aortei. În inimă, ele apar, de obicei, dintr-un plasture de țesut slab în peretele ventricular , care se umflă într-o bule plină de sânge.

Aceasta, la rândul său, poate bloca trecerile care ies din inimă, ducând la un flux sanguin sever până la corp. Anevrismele ventriculare pot fi fatale. De obicei, ele nu sunt rupte deoarece sunt căptușite cu țesut cicatricial. Un anevrism ventricular stâng poate fi asociat cu elevația ST.

Semne și simptome in anevrismul ventricular

Anevrismele ventriculare cresc de obicei într-un ritm foarte lent, dar pot ridica probleme. De obicei, acest tip de anevrism crește în ventriculul stâng. Aceste bule au potențialul de a bloca fluxul de sânge către restul corpului și, astfel, limitează stamina pacientului. În alte cazuri, un pseudoanevrism similar (“anevrism fals”) poate exploda, uneori având ca rezultat moartea pacientului.

De asemenea, cheagurile de sânge se pot forma pe partea interioară a anevrismelor ventriculare și formează embolii . Dacă un astfel de cheag scapă de anevrism, acesta va fi mutat în circulație în tot corpul. Dacă se blochează în interiorul unui vas de sânge, poate provoca ischemia la nivelul membrelor, o afecțiune dureroasă care poate duce la scăderea mișcării și moartea țesutului în membre.

Alternativ, dacă un cheag blochează o vas de sânge care duce la creier, poate provoca un accident vascular cerebral. În anumite cazuri, anevrismele ventriculare determină insuficiență ventriculară sau aritmie. În acest stadiu, tratamentul este necesar.

Cauzele anevrismului ventricular

Anevrismele ventriculare sunt de obicei complicații care rezultă dintr-un atac de cord. Când mușchiul cardiac moare parțial în timpul unui atac de cord, un strat de mușchi poate supraviețui și, fiind puternic slăbit, începe să devină un anevrism. Sângele poate curge în mușchiul mort din jur și poate umfla clapeta slăbită a mușchiului într-un balon. Poate fi congenitală.

Diagnosticarea in anevrismul ventricular

ECG al unei persoane cu anevrism ventricular stâng. Observați elevația ST în cablurile anterioare. Atunci când o persoană merge la spital sau la medic cu alte simptome, în special cu antecedente de probleme cardiace, în mod normal, i se va cere să efectueze o electrocardiogramă care monitorizează activitatea electrică din inimă. EKG-ul efectuat va prezenta anomalii atunci când este prezent un anevrism cardiac.

De asemenea, poate apărea ca o umflatură pe radiografia toracică, iar diagnosticul mai precis va fi făcut cu ajutorul unei ecocardiograme, care utilizează ultrasunetele pentru a “fotografia” inima și modul în care funcționează în timp ce aceasta bate.

Tratamentul in anevrismul ventricular

Unii oameni trăiesc cu acest tip de anevrism timp de mulți ani, fără tratament specific. Tratamentul este limitat la intervenția chirurgicală ( reducerea ventriculară ) pentru acest defect al inimii. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală nu este necesară în majoritatea cazurilor, dar se limitează nivelul activității fizice a pacientului pentru a reduce riscul de a face anevrismul mai mare. De asemenea, inhibitorii ACE par să prevină remodelarea stângă a ventriculului și formarea anevrismului.

Agenți de subțiere a sângelui pot fi administrați pentru a ajuta la reducerea probabilității îngroșării sângelui și formării de cheaguri, împreună cu utilizarea medicamentelor pentru a corecta ritmul neregulat al inimii (observat pe electrocardiogramă)

Articolul pe scurt
  • Calitate articol
5

Rezumat

Anevrismele ventriculare sunt una dintre numeroasele complicații care pot apărea după un atac de cord. Cuvântul anevrism se referă la o bulă sau “buzunar” a peretelui sau a căptușelii unui vas care apare în mod obișnuit în vasele de sânge de la baza septului sau în interiorul aortei.

Sending
User Review
0 (0 votes)