Arahidele

DICTIONAR DE PLANTE MEDICINALE - ARAHIDELE

1285
Arahidele
Arahidele

Arahida este o erbacee anuală, originară din America de Sud. Este considerată ca fiind plantă leguminoasă. Aparţine familiei papilionaceelor. Înălţimea acestei plante nu trece de 35 cm. Florile au culoarea galbenă. Fructele, deşi se formează în partea aeriană a plantei, se coc în pământ.

ARAHIDELE – PREZENTARE

Substanţe active importante: grăsimi (în cantitate mare, aproape 50% din conţinutul alunei), protide (de asemenea în cantitate mare – până la 30%), numeroase săruri, minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.

Arahidele sunt deosebit de hrănitoare. Proprietăţile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merită luate în seamă. De pildă, consumul de arahide impulsionează activitatea ficatului şi a bilei.

A fost evidenţiată, de asemenea, contribuţia compuşilor din arahide la combaterea îmbătrânirii ţesuturilor. Arahidele sunt un aliment utilizat frecvent şi cu bune rezultate în situaţii de surmenaj intelectual, în oboseală fizică accentuată, în facilitarea tranzitului intestinal.

ARAHIDELE – INTREBUINTARI

Sunt cunoscute şi ca un factor de calmare şi reechilibrare a activităţii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.

Naturiştii recomandă consumarea arahidelor în stare crudă, deoarece numai sub această formă calităţile lor nutritive, energetice şi medicinale rămânând intacte.