Ardeiul Cayenne un aliat pentru sanatatea de zi cu zi

BENEFICIILE AREDIULUI CAYENNE ASUPRA SANATATII

1432
Ardeiul cayenne

Ardeiul Cayenne este un ardei iute din familia Capsicum care este adesea adăugat la feluri de mâncare pentru a spori aroma.

Consideratii generale despre ardeiul cayenne

Chili-ul provine din America Centrală și de Sud și este numit după un oraș cu același nume în Guiana Franceză. Ardeiul Cayenne face parte din bucătăria și medicina nativă americană de cel puțin 1000 de ani. Multe dintre beneficiile de sănătate ale ardeiului cayenne sunt atribuite ingredientului capsaicina. Ardeiul cayenne conține vitamina C, vitamina B6, vitamina E, potasiu, mangan și flavonoide. Plăgile sau ranile deschise la nivelul pielii nu trebuiesc expuse la capsaicină.

Ce este ardeiul cayenne?

Ardeii Cayenne sunt strâns legați de ardei jalapeño și ardei grași și sunt o bază în bucătăria sud-vestică americană și mexicană. Ardeiul subțire, roșu, are un miros ușor de înfruntat, dar un gust puternic, aprins.

Ardeii sunt adesea uscați și măcinați pentru a obține un condiment sub formă de pulbere folosit pentru condimentarea mancarurilor. Ardeii sunt de asemenea utilizați în întreaga lor formă în bucătăriile coreeană, Sichuan și alte bucătării asiatice.

Capsaicina, ingredientul activ în ardei cayenne, conferă pulbere spicioasă și este utilizată pentru a trata durerile musculare și articulațiile.

Ardeiul Cayenne este, de asemenea, utilizat în medicamente tradiționale chinezești și ayurvedice pentru a ajuta la tratarea problemelor circulatorii și pentru a mări pofta de mâncare.

Ardeiul Cayenne in ameliorarea durerii

Capsaicina, ingredientul activ aflat în ardeii cayenne, are proprietăți de ameliorare a durerii. O analiză de cercetare privind capacitatea ardeiului cayenne de a reduce durerea, a concluzionat că poate avea beneficii ca analgezie pe termen lung, fără a aduce alte modificări senzoriale.

De asemenea, sa demonstrat că capsaicina reduce cantitatea de substanță P, o substanță chimică care transmite mesaje de durere creierului. Cu mai puțină substanță P, mai puține mesaje de durere ajung în creier și se simte mai puțină durere.

Cremele sau unguentele conținând capsaicină purificată de 0,025-0,075% au fost demonstrate în mai multe studii ca reduc durerea și sensibilitatea cauzate de osteoartrita. Utilizarea sugerată pentru durerea cronică este aplicarea cremei sau unguentului de patru ori pe zi pe locul durerii. Pot exista si reactii adverse

Studiile la animale au arătat, de asemenea, o scădere a durerii la administrarea capsaicinei pe cale orală sau prin injectare.

Capsaicina este folosită în prezent în unguente și creme locale pentru a ușura durerea și sensibilitatea la osteoartrită, durerea nervului de la zona zoster, durerea după operație, durerea cauzată de neuropatia diabetică și durerile de spate mai mici.

Arderea caloriilor si suprimarea apetitului

Există multe produse care conțin ardei cayenne care pretind că stimulează metabolismul și promovează scăderea în greutate. Cu toate acestea, nu toate studiile științifice sunt de acord. Cercetătorii de la Universitatea Purdue au descoperit că consumul de ardei iute a crescut ușor temperatura corpului, ceea ce, la rândul său, arde calorii.

Rezultatele cercetărilor au arătat că cei care au amestecat piperul cu zahăr cu alimentele lor au ars alte 10 calorii la 4 ore după ce au mâncat masa, comparativ cu cei care nu au adăugat cayenne.

Ardeiul Cayenne si ameliorarea congestiei sinusurilor

Ardeiul Cayenne este adesea folosit ca un remediu acasă pentru tuse, răceală și congestie. Ardeiul cayenne poate ajuta la ameliorarea temporară a congestiei prin micșorarea vaselor de sânge în nas și gât.

O rețetă populară de casă combină 1/4 linguriță de ardei cayenne, 1/4 linguriță de ghimbir măcinat, 1 lingură de miere, 1 lingură de oțet de cidru de mere și 2 linguri de apă pentru a lua cu lingurița. Alte persoane amestecă ardei cayenne și oțet de cidru de mere într-un ceai fierbinte pentru a descongestiona sinusurile.