Beneficiile consumului semintelor de chia

SEMINTELE DE CHIA BENEFICE PENTRU ORGANISM

1145
Semintele de chia benefice organismului
Semintele de chia benefice organismului

Semințele de chia sunt extrem de bune și încărcate cu substanțe nutritive și minerale. Semințele de chia au câștigat în popularitate în ultimii ani, din cauza multor beneficii pentru sănătate care pot fi obținute prin consumul lor în mod regulat. Aceste semințe pot fi încorporate cu ușurință în dietă, cum ar fi amestecarea lor în iaurt la micul dejun, adăugându-le la un program de tranziție post-antrenament.

Semintele de chia imbunatatesc metabolismul

Semințele Chia sunt o sursă bogată de calciu, două linguri de semințe întregi de chia furnizează peste 130 de miligrame de calciu. Calciul joacă un rol în metabolismul energetic și ajuta la reducerea procentului de grăsimi corporale.

Folosind semințe de chia pe zi, vă puteți ajuta să vă stimulați metabolismul și să ardeți și grăsimea abdomenului! Studiile arată că adăugarea de semințe de chia în dieta reduce de asemenea, țesutul adipos visceral, un țesut numit “burtă de grăsime” care afectează metabolismul organismului și este o componentă a obezității.

Lupta împotriva cancerului mamar și a colului uterin

Semințele Chia sunt bogate în acidul liniar alfa, care este un acid gras omega-3. Studii recente au constatat ca acidul liniar alfa a limitat cresterea celulelor canceroase, atat in cancerul de san si de col uterin. S-a descoperit de asemenea că consumul semintelor de chia a cauzat moartea celulelor canceroase fără a afecta celulele normale sănătoase.

Menține zahărul din sânge și colesterolul

Semințele Chia sunt bune pentru sănătatea digestivă și metabolică. Unele dintre cele mai recente studii au legat consumul de semințe de chia cu niveluri sănătoase de zahăr din sânge, HDL (colesterol bun), colesterol, precum și niveluri scăzute de trigliceride (grăsimi sanguine) și LDL (colesterol rău). Acestea pot fi consumate în siguranță de către diabetici și pot, de asemenea, ajuta la menținerea sănătății inimii și oaselor.

Semintele de chia ajută sistemul imunitar

Semințele Chia ajută sistemului imunitar ca efect secundar al sănătății intestinale echilibrate consumând semințele. Sistemul imunitar este afectat de sănătatea intestinală, îmbunătățirea sănătății intestinale vă poate ajuta să evitați multe tipuri de boli.

Oase mai puternice

Știați că consumul semințelor de chia pot îmbunătăți sănătatea oaselor? O porție de semințe de Chia conține 18 procente din cantitatea zilnică recomandată de calciu, ceea ce este benefic pentru menținerea sănătății oaselor.