Beneficiile sucului de rodie pentru organism

15 BENEFICII ALE SUCULUI DE RODIE

1843
Sucul de rodie
Sucul de rodie

Sucul proaspat nu trebuie sa fie neaparat verde pentru a fi sanatos. De exemplu sucul de rodie conține mai mult de 100 de substanțe fitochimice. Fructele de rodie au fost folosite de mii de ani ca medicamente. Astăzi, sucul de rodie este studiat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Aceasta ajuta la prevenirea cancerului, la suportul imunitar și la fertilitate.

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale sucului de rodie:

1. Antioxidanti

Semințele de rodie își iau culoarea roșie vibrantă din polifenoli. Aceste substanțe chimice sunt antioxidanți puternici. Sucul de rodie conține niveluri mai ridicate de antioxidanți decât majoritatea altor sucuri de fructe. De asemenea, are de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu și ceaiul verde. Antioxidanții din sucul de rodie pot ajuta la îndepărtarea radicalilor liberi, protejează celulele împotriva daunelor și reduc inflamația.

2. Vitamina C

Sucul unei singure rodii are mai mult de 40% din necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C poate fi defalcată atunci când este pasteurizată, deci optați pentru sucul de rodie sau proaspat pentru a obține cea mai mare parte a nutrienților.

3. Prevenirea cancerului

Cercetătorii au descoperit că sucul de rodie poate ajuta la stoparea creșterii celulelor cancerului de prostată. În ciuda mai multor studii asupra efectelor sucului asupra cancerului de prostată, rezultatele sunt încă preliminare. Deși nu au existat studii pe termen lung cu oamenii care să demonstreze că sucul de rodie previne cancerul sau reduce riscul, adăugarea acestuia in dieta cu siguranță nu poate face rău. Au fost rezultate încurajatoare în studiile de până acum și se fac mai multe studii.

4. Protecția împotriva bolii Alzheimer

Antioxidanții din suc și concentrația lor ridicată se crede că blochează progresul bolii Alzheimer și protejează memoria.

5. Digestia

Sucul de rodii poate reduce inflamația în intestin și poate îmbunătăți digestia. Poate fi benefică pentru persoanele cu boală Crohn, colită ulcerativă și alte boli inflamatorii intestinale.

6. Antiinflamator

Sucul de rodii este un puternic antiinflamator datorită concentrației sale ridicate de antioxidanți. Acesta poate ajuta la reducerea inflamației în întregul corp și la prevenirea stresului oxidativ și a deteriorării.

7. Artrită

Flavonolii din sucul de rodie pot ajuta la blocarea inflamației care contribuie la osteoartrita și la deteriorarea cartilajului. Sucul este în prezent studiat pentru efectele sale potențiale asupra osteoporozei, artritei reumatoide și a altor tipuri de artrită și inflamație articulară.

8. Boala de inimă

Sucul de rodie protejează inima și arterele. Studii au arătat că sucul de rodie îmbunătățește fluxul sanguin și menține arterele intr-o stare optima. De asemenea, poate încetini creșterea plăcii și acumularea de colesterol în artere.

9. Tensiunea arterială

Consumul zilnic de suc de rodie poate, de asemenea, ajuta la scăderea tensiunii arteriale sistolice. Se fac studii cu privire la influenta sucului de rodie asupra tensiunii arteriale.

10. Antivirale

Între vitamina C și alte substanțe nutritive care stimulează imunitatea, cum ar fi vitamina E, sucul de rodie poate preveni bolile și poate lupta împotriva infecțiilor. Rodiile au fost, de asemenea, dovedite a fi antibacteriene și antivirale în testele de laborator. Ele sunt studiate pentru efectele lor asupra infecțiilor și virusurilor comune.

11. Bogat în vitamine

În plus față de vitamina C și vitamina E, sucul de rodie este o sursă bună de acid folic, potasiu și vitamina K.

12. Memorie

Consumul de suc de rodie zilnic poate îmbunătăți învățarea și memoria, potrivit unui studiu recent.

13. Fertilitatea

Concentrația de suc de rodie a antioxidanților și capacitatea de a influența stresul oxidativ îl fac un potențial ajutor pentru fertilitate. Stresul oxidativ sa dovedit a provoca disfuncții ale spermatozoizilor și reduce fertilitatea la femei. Sucul de rodie sa dovedit, de asemenea, că ajută la reducerea stresului oxidativ în placentă. Dar cercetătorii nu cunosc încă beneficiile exacte pe care le-ar putea oferi. Consumul de suc de rodie poate crește, de asemenea, nivelurile de testosteron la bărbați și femei, unul dintre principalii hormoni din spatele sexului.

14. Rezistență și performanță sportivă

Sucul de rodie poate fi noul amplificator de performanță sportiv. Sucul poate ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea refacerii forței. De asemenea, scade daunele oxidative cauzate de exercițiu.

15. Diabetul zaharat

Rodia a fost folosită în mod tradițional ca un remediu pentru diabet în Orientul Mijlociu și India. Efectele sucului de rodie asupra diabetului sunt cunoscute inca din vechime, sucul de rodie ajutand la scaderea glicemiei.