Ginsengul american și asiatic sunt eficiente în tratarea oboselii la persoanele cu afecțiuni cronice

1116
Ginsengul reduce oboseala in bolile cronice
Ginsengul reduce oboseala in bolile cronice

Mulți oameni cu boli cronice suferă de oboseală, ceea ce face viața lor de zi cu zi și mai dificilă. Mulți oameni folosesc ginseng ca un remediu pe bază de plante pentru oboseală, deoarece se crede că stimulează energia, sporesc sănătatea fizică și mintală și îmbunătățesc starea fizica generală. Noi studii stintifice au confirmat faptul că ginsengul asiatic (Panax ginseng) și ginsengul american (Panax quinquefolius) sunt remedii naturale sigure și eficiente pentru oboseală.

Cercetătorii de la Clinica Mayo și Universitatea Oregon din S.U.A. au analizat dovezile publicate despre ginsengul asiatic și ginsengul american. Ei au analizat 10 studii privind utilizarea ginsengului asiatic și american ca tratamente pentru oboseală pentru a evalua siguranța și eficacitatea acestora.

Rezultatele acestor studii au arătat că utilizarea ginsengului este eficientă și are un risc scăzut de efecte secundare.

Pe baza rezultatelor studiilor revizuite, cercetatorii au ajuns la concluzia ca ginsengul asiatic si american sunt tratamente sigure si eficiente pentru oboseala la persoanele cu boli cronice.

Diferența dintre ginsengul asiatic și ginsengul american

Ginseng este una dintre cele mai utilizate plante medicinale pentru creșterea nivelului de energie în organism. Exista multe soiuri de ginseng, iar fiecare soi are avantaje diferite. Două dintre principalele sale soiuri sunt ginsengul asiatic și cel american.

Ginsengul asiatic – denumit și ginseng coreean, ginseng chinezesc și ginseng oriental – este originar din Orientul Îndepărtat, inclusiv China și Coreea. Acesta a fost folosit pentru beneficiile sale medicale de cel puțin 2000 de ani. Pe de altă parte, ginsengul american este originar din America de Nord. Ambele tipuri de ginseng conțin aproape aceleași ingrediente active cunoscute sub numele de ginsenoside, dar sunt diferite în ceea ce privește beneficiile pe care le oferă.

Una dintre diferențele dintre ginsengul asiatic și ginsengul american este energia pe care o promovează. Ginsengul din Asia este cunoscut pentru a promova energia “yang” în organism. Se consideră că este stimulent și stimulant. Ginsengul asiatic are o natură mai caldă, deci este potrivit pentru condiții climatice mai reci. Deoarece ginsengul asiatic este cunoscut pentru a crește energia yangului în organism, este benefic în revitalizarea căldurii naturale a corpului. De asemenea, ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Ginsengul asiatic a fost, de asemenea, utilizat în diferite condiții de sănătate. Acesta a fost utilizat pentru a trata angina și durerea, pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge, pentru a atenua disfuncția sexuală, pentru a crește puterea și rezistența și pentru a îmbunătăți sănătatea generală.

Pe de altă parte, ginsengul american este cunoscut ca stimuleaza energia “yin” în organism. Spre deosebire de ginsengul asiatic, se consideră că are un efect mai relaxant și mai sedativ. De asemenea, are o natură mai răcoroasă, care este potrivită pentru utilizare în condiții meteorologice fierbinți. Deoarece ginsengul american crește energia yin, este folosit pentru a răci corpul în timpul febrei sau de la un climat fierbinte. În plus, se mai spune că stimulează sistemul imunitar.

Această variantă de ginseng este de asemenea considerată a fi benefică pentru persoanele cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Ginsengul american este, de asemenea, folosit ca un supliment pe bază de plante pentru a ajuta la tratarea bolilor cronice, cum ar fi diabetul zaharat, colesterolul ridicat, anemia și durerile nervoase. Este, de asemenea, utilizat ca stimulant pentru a stimula performanța sportivă și capacitatea mentală.

Ginsengul asiatic și ginsengul american sunt, de asemenea, diferite în ceea ce privește potența lor. Ginsengul asiatic are un efect mai puternic de “qi”, în timp ce ginsengul american are un efect ușor.

ATENTIE:

Ginsengul nu este recomandat persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala si poate interactiona cu insulina.

Sending
User Review
5 (1 vote)