Scortisoara un condiment dar si un medicament natural

SCORTISOARA UN CONDIMENT SI UN MEDICAMENT

1239
Scortisoara
Scortisoara

Scorțișoara a fost folosita de mii de ani pentru a adăuga aroma și, de asemenea, pentru multe scopuri medicinale și ceremoniale. Scorțișoara este un condiment folosit în întreaga lume și a fost folosit din timpuri stravechi pentru tuse, artrită, dureri de gât, infecții și practici biblice datorită proprietăților sale puternice de vindecare. Scorțișoara are o activitate antioxidantă extrem de ridicată, iar uleiul de scorțișoară are proprietăți puternice anti-bacteriene și anti-fungice. Scortisoara este o fantastica sursa de fibre, flavanoli, calciu, fier, mangan si antioxidanti puternici.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE SCORTISOARA

Ajuta la pierderea în greutate

Scorțișoara are proprietatea de subțiere a sângelui, mărind astfel circulația sângelui. Creșterea fluxului de sânge crește în general metabolismul, motiv pentru care poate fi util în scăderea în greutate. Această proprietate de subtiere a sângelui face din scorțișoară să acționeze ca agent anti-coagulare, în special pentru cei care suferă de boli de inimă.

Efectul antidiabetic

La scorțișoara este cunoscut faptul că are un efect anti-diabetic. Ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge și, de asemenea, poate îmbunătăți sensibilitatea la hormonul insulină, care este hormonul vital necesar pentru menținerea nivelului de zahăr din sânge.

Proprietati antibacteriene fara a deteriora smaltul dintilor

Din nou, proprietățile anti-bacteriene ale scorțișoarei joacă un rol crucial în eliminarea bacteriilor dăunătoare, fără a deteriora dinții sau gingiile. Este unul dintre motivele pentru care uleiul de scortisoara este adesea folosit in guma de mestecat si pasta de dinti.

Imbunatateste circulatia sangvina

Scorțișoara are un efect de încălzire asupra corpului și poate contribui la îmbunătățirea fluxului sanguin pe tot parcursul procesului. Există o mulțime de boli și condiții care sunt cauzate de circulația necorespunzătoare, deci luarea de măsuri pentru îmbunătățirea circulației poate fi foarte benefică într-adevăr.

Reduce poftele alimentare

Scorțișoara este una dintre cele mai bune condimente pentru a ajuta la reducerea poftelor de zahăr. În afară de faptul că acționează ca un mare înlocuitor de zahăr, scorțișoară ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Prevenirea cancerului

Uleiul de scorțișoară este o soluție promițătoare pentru cancer prin atenuarea efectelor zahărului care susține celulele canceroase. Deoarece scorțișoara ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge din organism, se crede că scorțișoara împiedică zahărul să alimenteze celulele canceroase. Rezultate promițătoare au fost observate în cazul celulelor cancerigene de leucemie și limfom.

Reduce colesterolul rău

Studii recente au arătat că consumarea unor cantități mici de scorțișoară poate ajuta la reducerea colesterolului LDL. Luati doar o jumătate de linguriță de praf de scorțișoară zilnic. Scorțișoara poate fi adăugată ca îndulcitor ușor la cafea sau ceai.

Luptă cu radicalii liberi

Scorțișoara este, de asemenea, bogată în antioxidanți, molecule care ajută la inhibarea radicalilor liberi formați în organism, care pot avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv cancer și boli de inimă.

Complex de antioxidanti

Scorțișoara este plină de antioxidanți care protejează organismul de radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt produsi de corpul nostru cauzand de reacții celulare dăunătoare; Ficatul produce și utilizează aceste componente pentru a detoxifia organismul. Radicalii liberi dăunează ADN-ului, membranelor celulare și enzimelor și pot provoca mutatia genetica a celulelor.

Diuretic

Scorțișoară acționează ca un diuretic natural, care ajută la eliminarea excesului de toxine și deșeuri de materie din organism, ajutând în același timp la purificarea rinichilor. Acest lucru îl face de asemenea eficient împotriva infecțiilor tractului urinar, ajutând la golirea vezicii urinare într-un ritm mai rapid.