Studiu: Nivelurile ridicate de fluor în timpul sarcinii pot scădea IQ-ul copiilor

1771

Apa potabila si periajul dintilor sunt activitati zilnice pe care tindem sa le facem fara sa ne gandim. Dar pentru femeile gravide, aceste acțiuni aparent inofensive ar putea avea consecințe neplacute pentru viitorii nou-nascuti

Un nou studiu sugerează că, copii expuși la niveluri ridicate de fluor în uter pot fi mai puțin inteligenți decât cei expuși la niveluri mai mici.

Cercetatorul principal, Dr. Howard Hu, de la Scoala de Sanatate Publica din Dalla Lana la Universitatea din Toronto din Canada, si colegii sai au raportat recent concluziile lor in revista Environmental Health Perspectives.

CITITI SI:  Autismul si tulburarile din spectrul autismului

Fluorul este un compus chimic adăugat frecvent la apa de la robinet și la produsele dentare, inclusiv pasta de dinți și apa de gură, deoarece ajută la prevenirea cavităților orale.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, consumul de apă fluorurată poate reduce cariile dentare la copii și adulți cu aproximativ 25%.

Cu toate acestea, studiile au sugerat că fluorura poate avea un dezavantaj. Cercetarea publicată în 2014, de exemplu, expunerea asociată cu fluoruri cu deficiențe cognitive la puii de șoarecii.

Dr. Hu și colegii se bazează pe astfel de cercetări, după ce au descoperit că expunerea prenatală la niveluri mai ridicate de fluor poate împiedica inteligența copilului.

IQ-UL NOU-NASCUTILOR SI EXPUREREA LA FLUOR

Studiul a implicat 299 de femei și descendenții lor, toți participanții la expunerile de viață timpurie în Mexic pentru proiectul de toxine din mediu.

CITITI SI:  Pregatirea pentru a deveni mama

Eșantioane de urină au fost obținute de la fiecare mamă în timpul sarcinii, precum și de la copiii lor, când aveau vârsta între 6 și 12 ani, pentru a determina nivelul lor de expunere la fluor.

Acest lucru este semnificativ, explica dr. Hu, deoarece studiile anterioare au estimat expuneri bazate pe masuratorile de vecinatate ale nivelului de fluor de apa potabila, care sunt masuri indirecte si mult mai putin precise de expunere.

Ei au analizat, de asemenea, expunerile copiilor in locul expunerilor prenatale sau au avut dimensiuni mult mai mici ale subiectilor de studiu “, a adaugat el.

CITITI SI:  Amniocenteza

Inteligența fiecărui copil a fost evaluată la vârsta de 4 ani, utilizând Indicele general cognitiv (GCI) al Scalabilităților McCarthy de Abilități pentru Copii, precum și între vârsta de 6 și 12 ani, utilizând Weasel Abbreviated Scale of Intelligence (WASI).

Echipa a analizat apoi modul în care nivelul de fluor din urină poate influența inteligența copilului.

Calitate articol

Rezumat articol

Un nou studiu sugerează că, copii expuși la niveluri ridicate de fluor în uter pot fi mai puțin inteligenți decât cei expuși la niveluri mai mici.

Sending
User Review
5 (1 vote)