Sucul de patrunjel un medicament periculos de puternic

SUCUL DE PATRUNJEL BENEFIC PENTRU SANATATE

4423
Suc patrunjel

Patrunjelul provine din familia Umbelliferae care include morcovi, telina, marar, fenicul, chimenul, coriandrul, păstăii, etc. Patrunjelul este o planta, nu o legumă.

Cele două tipuri populare de patrunjel sunt patrunjelul creț care are frunze verzi verzui; și patrunjelul italian cu frunze plate, care are o nuanță mai închisă de verde cu frunze plane netede. Acesta din urmă are un gust mai aromat și mai puțin amar în comparație cu soiul curly.

Este o plantă culinară foarte nutritivă, care este cel mai des “trecută cu vederea”. Acesta poate fi găsit ca o garnitură în multe feluri de mâncare din țările occidentale, dar este, de obicei, aruncat deoparte și niciodată mâncat!

SUCUL DE PATRUNJEL – BENEFICII NUTRITIONALE

Patrunjelul oferă cele mai bune carotenoide ale naturii și este o hală de producţie a câtorva cunoscuți fitonutrienți anti-cancer și anti-inflamatorii și flavonoide (luteină, zeaxantină, apiol, rutină și apigenină).

Această plantă cu frunze mici este bogată în clorofilă, vitamina A, B, C și K, acid folic și fier. Are conținuturi minerale benefice ridicate, cum ar fi calciu, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, vanadiu și zinc.

SUCUL DE PATRUNJEL – BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Mâncatul unei creanguţe sau două de pătrunjel nu ofera nici o îmbunătățire reală a sănătății. Cel mai bun mod de a vă bucura de toate beneficiile de sănătate ale acestei plante este sucul. O ceaşcă de suc de patrunjel bauta in fiecare zi în mod regulat face minuni, dar nu mai mult de o ceasca!

Anemia: Conținutul ridicat de clorofilă din patrunjel este un excelent purificator al sângelui și vaso-constrictor. Conținutul de vitamină C și de fier face ca absorbția fierului să fie mai eficientă. Sucul de patrunjel consumat regulat (extras cu ajutorul unui storcător) ajută la creșterea numărului de globule roşii.

Ateroscleroza: Consumați patrunjel în mod regulat pentru vitamina C pentru a preveni întărirea arterelor. De asemenea, ajută la dizolvarea substanțelor lipicioase și la menținerea elasticității vaselor de sânge.

Artrita: Vitamina C bogata in parila ajuta la protejarea impotriva unor probleme inflamatorii cum ar fi osteoartrita si artrita reumatoida.

Respirație neplăcută: Respirația urâtă este de obicei un semn al unei colonii toxice. Dacă afectiunea nu este încă prea avansată, efectul de curățare al sucului de patrunjel este o bună soluție pentru curățarea mediului toxic.

Probleme ale vezicii urinare / rinichilor / tractului urinar: Doi compuși vindecători de patrunjel, miristicină și apiol ajută la creșterea fluxului de urină care elimină bacteriile care cauzează infecții din tractul urinar. În același timp, detoxifiază și toxinele din organism prin urinare. Efectul diuretic ajută la prevenirea pietrelor de rinichi și a diferitelor probleme ale tractului urinar.

Umflarea, retenția apei: Mănâncarea / mestecarea pe patrunjel în zilele anterioare menstruației poate ajuta la creșterea urinării și eliminarea excesului de lichid care cauzează înrăutățirea sau retenția apei.

Cancer: concentrația ridicată a antioxidanților, cum ar fi monoterpenii, ftalidele, poliacetilena, ajută la neutralizarea agenților cancerigeni (fumatul). De asemenea, remediu bun pentru infecții pulmonare sau astm.

Radicalii liberi: Radicalii liberi (compușii care cauzează cancer) sunt abundență în alimentele prăjite. Ingerarea patrunjelului va reduce radiațiile libere cauzate celulelor noastre, deoarece antioxidanții neutralizează radicalii liberi.

Sanatatea inimii: Folate în patrunjel este un nutrient superb pentru sănătatea cardiovasculară. În mod specific, ajută la protejarea vaselor de sânge și reduce riscurile de atac de cord prin transformarea homocisteinei potențial periculoase în molecule inofensive.

Îmbunătățirea imunității: conținutul ridicat de vitamina C (mai mare decât în portocalele) și compușii multipli din patrunjel îl fac un aliat al imunităţii organismului.

Tulburări de menstruație: Prezența uleiului de apiol în patrunjel, care este un constituent al hormonilor sexuali feminini estrogen, îl face eficient în reglarea perioadelor lunare.

CONSUMUL SUCULUI DE PATRUNJEL

Sucul de pătrunjel se obţine prin stoarcerea frunzelor în storcătorul electric şi se toarnă apă cât să le acopere. Totul se pasează până devine o pastă. Aceasta se poate bea ca atare sau poate fi filtrată, imediat ce a fost preparată. Sucul de pătrunjel se consumă zilnic, înainte de a mânca, timp de două săptămâni.

Sucul fiind foarte puternic se consumă în cantităţi mici sau în amestec cu alte sucuri de legume (suc de morcov, ţelină sau spanac), deoarece cantităţile mari pot produce tulburări ale sistemului nervos.

SUCUL DE PĂTRUNJEL NU ESTE INDICAT FEMEILOR ÎNSĂRCINATE SAU CARE ALĂPTEAZĂ

Articolul pe scurt
  • Calitate articol
5

Rezumat articol:

Sucul de patrunjel este un medicament foarte puternic. Cate o ceasca in fiecare zi face adevarate minuni in anemii, lupta impotriva radicalilor liberi, imbunatateste imunitatea, sanatatea inimii si ajuta in vindecarea cancerului.

Sending
User Review
3.25 (4 votes)