Uleiul de nuca de cocos, inamicul cancerului

TRATAMENTUL CANCERULUI CU ULEI DIN NUCA DE COCOS

2338
Ulei de nuca de cocos
Ulei de nuca de cocos

În anii 1960, producătorii de alimente și-au dorit ca consumatorii să cumpere margarină și uleiuri hidrogenate. Pentru a face acest lucru, au trebuit să “discrediteze” produsele pe care oamenii le foloseau dintotdeauna în casele lor pentru a-și pregăti mâncarea.

Uleiul de cocos “nociv” pentru sanatate in epoca margarinei si a grasimilor hidrogenate

Uleiul de măsline, uleiul de cocos și untul nu mai erau “bune de consum”, au spus ei. Campania de marketing pentru produsele lor sintetice a început și uleiul de nucă de cocos a fost descris ca o substanță care blochează arterele și colesterolul. Oamenilor li s-a spus că acestea conțin prea mult grăsimi saturate și că au contribuit la atacuri de cord.

În mijlocul actualei civilizaţii, unde obezitatea, a bolile de inimă, a diabetul zaharat și a unei explozii de cancer, oamenii de știință au descoperit că de fapt în uleiul de cocos se găsesc grăsimi sănătoase ca și în alte produse naturale precum uleiul de masline de exemplu, care în trecut nu era nici acesta bun pentru sănătate.

Alimentele sintetice pre-fabricate, umplute cu aditivi, conservanți, coloranți și niveluri ridicate de sirop de porumb cu fructoză și alte materiale de umplutură nefiresc au fost considerate a fi adevărații vinovați ai declinului sănătății lumii occidentale.

După toți acești ani, uleiul de nucă de cocos obține din nou atenția lunii științifice pe care o merită. Există un motiv pentru care culturile din întreaga lume îl folosesc de mii de ani. Beneficiile uleiului de nucă de cocos au umplut cărți întregi.

Uleiul de cocos si tratamentul cancerului

Uleiul de cocos este o grăsime trigliceridică cu lanț mediu, derivată din nucă de cocos. Cele mai multe grăsimi saturate și nesaturate pe care le consumăm sunt grăsimile cu trigliceride cu catenă lungă. Deoarece uleiul de nucă de cocos este o trigliceridă cu lanț mediu, este mai ușor pentru organismul să o metabolizeze decât trigliceride cu catenă lungă.

Celulele canceroase sunt celule simple care se dezvoltă cel mai bine pe glucoză. Nu este clar dacă pot folosi grăsimea ca sursă de energie. Deci, teoretic, o dieta bogata in grasimi ar putea crea un mediu ostil pentru celulele canceroase. Cu toate acestea, creierul nu poate folosi grăsimi ca și combustibil. Atunci cand glucoza este limitata, neuronii folosesc corpurile cetone, un produs secundar al metabolismului grasimilor, ca sursa de energie. Celulele canceroase nu dispun de mecanismele de generare a mitocondriilor suplimentare sau a motoarelor celulare necesare pentru metabolizarea organismelor cetone.

Uleiul de cocos pur este bogat în acidul lauric, un acid gras cu catenă medie care este transformat în corp de monolaurină. De fapt, 50% din uleiul de nucă de cocos este acidul lauric, un compus care se găsește de obicei în laptele matern uman, ceea ce îl face una dintre cele mai bune surse de hrană disponibile pentru acest nutrient. Acidul lauric este benefic în tratarea paraziților, bacteriilor, fungiilor, drojdiilor și virușilor.

Uleiul de nuca de cocos constă, de asemenea, din 86,5% acizi grași saturați, 5,8% acizi grași mononesaturați și 0% trans-grăsimi. Este alcătuit din acizi grași cu lanț mediu, contrar uleiurilor vegetale sau de semințe constând din acizi grași cu catenă lungă. Acizii grași cu catenă lungă sunt stocaţi în organism ca colesterol LDL, contribuie la întărirea arterelor și afecteaza în timp pancreasul și a ficatul.

Un alt studiu din anii 1940 a constatat că, atunci când agricultorii au folosit ulei de nucă de cocos drept substanță de îngrășare pentru animalele lor, animalele au devenit mai slabe în schimb. Nivelurile ridicate de acid lauric din uleiul de nucă de cocos mențin controlul optim al glandei tiroide asupra metabolismului, rezultând în final scăderea în greutate.

În ultimele decenii, societatea a fost dezinformată şi a inceput să creadă că eliminarea grăsimilor saturate din dieta lor era necesară pentru o viață sănătoasă. Ni sa spus că evitarea acestor grăsimi ar împiedica apariția bolilor de inimă, a diabetului zaharat și a cancerului.

Uleiul de nucă de cocos proaspătă, organic, virgin este considerat super-aliment, deoarece ajută la creșterea funcției cardiovasculare, vindecă celulele deteriorate care pot duce la cancer și alte afecțiuni și curăță corpul.

Oamenii din întreaga lume realizează acum numeroasele beneficii ale uleiului de cocos. Cancerul mai ales cel de colon are de mii de ani un inamic redutabil iar acesta se numeste uleiul de cocos.