Un elixir al vietii si al tineretii: USTUROI MACERAT IN VIN ROSU

USTUROI MACERAT IN VIN, UN TRATAMENT PENTRU MULTE AFECTIUNI

2678
Usturoi macerat in vin
Usturoi macerat in vin

Acest remediu naturist combina proprietatile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului rosu, din care rezulta o bautura capabila sa previna mai multe boli. Acesta bautura face minuni pentru organism daca este consumata zilnic.

Vindeca o gama variata de boli. Intareste organismul, lupta impotriva virusurilor, infectiilor bacteriene, purifica sangele, creste imunitatea si imbunatateste functia inimii si a vaselor de sange.

Usturoiul luat singur este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment şi condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conţinutului bogat de vitamine şi substanţe minerale. În Egiptul antic şi în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinaţie cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are şi un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Vinul, cel rosu in special luat si el singur, conține o mare cantitate de minerale, precum potasiul, calciul sau magneziul, și vitamine hidrosolubile, ca B1, B2, B5 și B6 (‘cele din acest grup intervin în funcționarea sistemului imunitar, nervos și mențin sănătatea pielii și tonusul muscular’), iar într-o mai mică măsură, acid folic, vitamina B12 și vitamina C.

CITITI SI:  Uleiul de in o bomba de sanatate pentru organism

Vinul rosu prezintă și alte avantaje. Este bogat în resveratrol, cu dovedite proprietăți antioxidante. Potrivit British Medical Journal (BMJ), cantitatea recomandabilă este de un pahar de vin pe zi (5 mg de alcool).

Resveratrolul reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului, degenerescenţei maculare şi în boala Alzheimer. Un studiu publicat în prestigioasa revistă Science arată că resveratrolul blochează răspândirea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare, iar experimentul în care s-a administrat unor şoareci resveratrol timp de 18 săptămâni a dovedit clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.

Cele doua ingrediente puse impreuna si lasate la macerat timp de doua saptamani intr-un borcan cu capac, la loc racoros produc o licoare care face adevarate minuni. Acest remediu naturist curăță sângele, întărește sistemul imunitar, elimină colesterolul rău, îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, elimină sarea în exces din organism, crește rezistența la efort, dă energie și luptă împotriva diverselor infecții, insă, mai presus de toate, acest remediu are puternice proprietăți de prevenire și combatere a diferitelor tipuri de cancer.

Ingredientele necesare pentru preparare:

  • 12 căței de usturoi sau mai multi daca sunt mici;
  • o jumatate de litru de vin rosu de calitate.

Cum se prepara usturoiul macerat in vin

  • Se cojeste usturoiul și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă.
  • Se recomanda folosirea usturoiului romanesc de la tarani si nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un continut de arsenic mai ridicat si proprietati terapeutice scazute. De asemenea puteti taia usturoiul in doua, se va macera mai bine si elixirul va fi mai puternic insa gustul este mai putin placut de catre unele persoane.
  • Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui.
  • În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic;
    În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.
CITITI SI:  Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural