Vitaminele si mineralele inainte si in timpul sarcinii

971
Vitaminele si mineralele in timpul sarcinii
Vitaminele si mineralele in timpul sarcinii

Vitaminele vitale constau dintr-o varietate de vitamine și minerale care ajută copilul să obțină substanțele nutritive esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă. În timpul sarcinii, cerințele zilnice de admisie a femeilor pentru anumiți nutrienți, cum ar fi acidul folic, calciul și fierul, vor crește. Vitaminele și mineralele, cum ar fi fierul, calciul și acidul folic, sunt vitale pentru creșterea adecvată a fătului, dezvoltarea și viața adultă sănătoasă.

Pentru a vă crește șansele de a crea un mediu sănătos și nutritiv în care copilul se poate dezvolta, este important să stabiliți o dietă echilibrată și o rutină de exerciții înainte de a rămâne gravidă. Dacă alegeți să vă suplimentați dieta cu vitamine prenatale, asigurați-vă că țineți evidența vitaminelor si mineralelor zilnice pe care le luați și informati-va medicul de familie.

Alegeti vitaminele prenatale cu atentie

Combinările de vitamine prenatale pot varia în funcție de concentratia nutrițională. De exemplu, unii producători creaza multivitamine care au o cantitate mai mare de fier decât de obicei, care vizează femeile care sunt predispuse la anemie cu deficiență de fier.

În timp ce anumite multivitamine prenatale sunt disponibile numai prin prescripție medicală, multe dintre ele sunt disponibile pe piata libera. Există riscul de a pune în pericol sănătatea copilului si a mamei prin luarea unor cantități inadecvate de vitamine sintetice.

Discutați medicul de familie

Evitați să luați mai multe suplimente diferite decât sub supravegherea medicului; luați în schimb un multivitamină care include o varietate de nutrienți necesari într-o singură doză. Combinarea suplimentelor (cum ar fi administrarea unui supliment de acid folic împreună cu multivitaminele etc.) poate crea riscul supradozării unui anumit nutrient.

Atâta timp cât exista o dietă echilibrată, nu trebuie să vă temeți de supradozarea substanțelor nutritive găsite în mod natural în alimente (deși unele studii au arătat simptome de toxicitate după un consum mare de organe animale, cum ar fi ficatul). Cu toate acestea, suplimentele – vitamine sintetice și minerale conțin doze mai mari în formă concentrată, care pot fi periculoase dacă sunt luate în cantități necorespunzătoare.

Lăsați întotdeauna medicul de familie să știe ce vitamine prenatale luați. Luați în considerare luarea flacoanelor cu suplimente la prima vizită prenatală. Vitaminele prenatale pot fi modalități utile de a include substanțe nutritive vitale în mesele dvs. zilnice. Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului dumneavoastră, precum și pentru propria sănătate fizică.

Asigurați-vă că vorbiți cu medicul de familie despre nutriție dacă intenționați să rămâneți gravidă în viitorul apropiat sau imediat ce știți că sunteți gravidă.